WERKING

De POSEIDON waterontharder wordt aangesloten achter de watermeter, het apparaat zelf kan ergens anders staan. Het water wordt omgeleid via het apparaat en terug naar de plek achter de watermeter. U heeft dan in het hele huis kalkvrij water. De hars onttrekt de kalk aan het water dankzij ionenwisseling. De harskorrels zijn namelijk negatief geladen terwijl calciumionen positief geladen zijn. Zodra het hars verzadigd is met kalk, moet het “gegenereerd” worden. Dat gebeurt door middel van spoeling met een zoutoplossing, die in de zoutbak aangemaakt wordt. Door de zoutspoeling gaat alle kalk van het hars af en kan de hars zijn werk weer doen. Het spoelwater met alle kalk gaat via een afvoer naar het riool. Het ontharden en het spoelen gaat op druk van de waterleiding. De POSEIDON ontharders hebben dus geen pomp die stroom verbruikt en zijn dus energiezuinig.

In CV-ketels, wasmachines, waterkokers e.d. fungeert de kalkafzetting als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Om het water alsnog te verwarmen is veel meer energie nodig. Dit betekent een onnodig hoge gas- en elektriciteitsrekening.

Het zout dat wordt gebruikt voor de spoeling moet af en toe worden bijgevuld. Bij een gemiddelde hardheid en waterverbruik zult u per jaar 1,5 zak zout gebruiken.